Proč nosit stylovou klíčenku

Víte, na co všechno můžete využít klíčenku? Její multifunkčnost vás překvapí

Klíčenka se může jevit jako předmět, který vlastně nepotřebujete. Zamysleli jste se však někdy nad tím, kolik času strávíte hledáním klíčů po kapsách, v kabelce, kufříku nebo batohu? S klíčenkou můžete stresující hledání hodit za hlavu. Kromě toho je skvělým dárkem, rychlým způsobem, jak zabavit děti nebo neotřelým designovým doplňkem. Proč by neměla chybět ani vám?

Hlavní přednosti klíčenky

Ve skutečnosti si ani neuvědomujete, jak důležitá pro nás klíčenka v každodenním životě je. Každý z nás má s sebou každý den hned několik klíčů: od domu, od schránky, od kola, od kanceláře. Klíčenka z vašeho svazku klíčů udělá nejen designovou záležitost, ale také vám usnadní jej najít. Stane se první věcí, na kterou se zaměříte při každodenním hledání klíčů.

Multifunkční využití

Klíčenku je možné využít hned několika způsoby:

  • jako ozdobu svazku klíčů – nejen že vašim klíčům dodá šmrnc, ale může sloužit jako poznávací znamení od klíčů vašich spolubydlících nebo dalších rodinných příslušníků.
  • Jako dárek - klíčenka může být ideálním dárkem pro vaše přátele, který jim přivezete z cest. Je připomínkou dobrodružství a zároveň skoro nic neváží, takže se neprojeví na váze vašeho zavazadla
  • Jako designový doplněk – krásná klíčenka s krystaly od Swarovski může zdobit nejen vaše klíče, ale také se může stát netradiční ozdobou kabelky, městského batohu nebo zipu u kabátu. Stačí si jen vybrat barvu. Mezi nejoblíbenější patří černá, šedá nebo fialová.
  • Jako vychytávku shromažďující menší předměty každodenní potřeby – šidítko do nákupního košíku, LED baterku v mini provedení, flash disk, otvírák, přístupový čip do kanceláře. Klíčenka je tedy ideálním řešením, jak mít všechny potřebné věci na jednom místě.
  • Jako hračku pro rychlé zabavení potomka – pokud vám dítě křičí v autě, obchodě nebo kdekoliv jinde, klíče s klíčenkou mohou být rychlou a efektivní první pomocí.

Jak si udělat pořádek v klíčích

Určitě budete souhlasit s tím, že čím více klíčů u sebe máte, tím větší otravou se stávají. V kapse vytvoří bouli a podepsat se mohou i na hmotnosti tašky. Máte pocit, že všechny klíče, které u sebe nosíte, jsou opravdu důležité a neobejde se bez nich? Zkuste naši vylučovací metodu.

Sedněte si večer ke stolu, vytáhněte klíče a přemýšlejte. Každý z klíčů vezměte do ruky a uvažujte nad tím, kdy jste jej naposledy použili, jestli víte od čeho je a jestli jej používáte každý týden. Pokud vaši odpovědí bude ne, dejte tento klíč stranou.

Uvidíte, že po tomto rozčlenění zůstane na klíčence minimum důležitých klíčů, které jsou skutečně každodenní nezbytností. Ze zbylých si vytvořte spaciální svazek, který můžete odlišit speciální klíčenkou.