Jak vybrat zásnubní prsten

Jak vybrat zásnubní prsten? Důležitou roli hraje především povaha vaší milované

Žádost o ruku není jen o místě, na kterém proběhne nebo o slovech, která budou vyřčena, ale především o zásnubním prstenu, kterým své partnerce nabízíte společný život bok po boku. Pro jaký materiál se rozhodnout a jaké provedení zvolit? To zjistíte z našeho článku.

Vybrat s nevěstou, nebo bez ní?

Rozhodl jste se, že výběr toho nejlepšího zásnubního prstenu provedete bez pomoci nevěsty, ale trošku se ztrácíte v bohaté nabídce? Zkuste se poptat její kamarádky, sestry nebo maminky. Pokud nechcete „sondovat“ informace od ostatních, odpovězte si na krátký dotazník, který vám s výběrem pomůže.

  • Jaké oblečení vaše přítelkyně nejraději nosí?
  • Jakým šperkům dává přednost?
  • Jaké barvy se nejčastěji objevují na jejím oblečení?
  • Čemu se věnuje ve volném čase?

Díky odpovědím se budete moci lépe rozhodnout, po jakém typu prstenu sáhnout. V případě, že o pomoc požádáte budoucí nevěstu, připravíte ji sice o moment překvapení, ale budete mít jistotu, že vyberete ten pravý.

Praktická, romantická nebo tradiční?

Výběr prstenu vám usnadní, když si ujasníte, s jakým typem ženy žijete.

  • Praktická – jestliže žijete se ženou, která stojí nohama pevně na zemi a vyznává minimalistický styl života, rozhodně ji potěšíte jednoduchým kroužkem s menším kamínkem. Prstýnek by jí na ruce neměl překážet.
  • Romantická – pokud vaše polovička miluje poezii, ráda dostává květiny, má ráda západy slunce a večeře při svíčkách, sáhněte po prstýnku posetém drobnými blyštivými kameny.
  • Tradiční – trendy, které hýbou světem, se vaší milované vyhýbají obloukem? V tom případě vsaďte na klasiku, která nikdy nevyjde z módy. Zlatý zásnubní prsten s kamenem vsazeným do jednoduché korunky.

Žluté, bílé nebo růžové zlato či platina?

Mezi nejoblíbenější materiál patří zlato v jakékoliv podobě. Finančně méně nákladná je chirurgická ocel nebo stříbro. Za méně obvyklou platí platina.

Prsteny z bílého zlata jsou trendem posledních let, jelikož nabízejí kvalitu a zároveň módní vzhled. Žluté zlato totiž mohou některé ženy považovat za staromódní. Existují však výjimky. Ženy, které ctí tradice se budou ze žlutého zlata radovat celý život.

Jestliže hledáte originalitu, sáhněte po růžovém zlatě nebo kombinaci růžového, bílého a žlutého zlata. Platina patří mezi kvalitní a vzácné kovy, a navíc je hypoalergenní, což ocení dámy s citlivou pokožkou.

Styl prstenu

Stylů zásnubních prstenů je celá řada. Abyste se v tomto moři neutopili, měli byste vědět, že existují 4 základní typy, které jsou sázkou na jistotu.

  1. Solitér – tradiční prsten s jedním kamenem nebo perlou. Oblibě se těší kameny nejrůznějších tvarů, například čtverec, mnohoúhelník, slza nebo srdce.
  2. Side stone – diamanty či jiné kameny lemují hlavní kámen, kterému dodávají jiskru.
  3. Three stone – prsten je osazen třemi kameny, například krystaly Swarovski. Jeden představuje minulost, druhý přítomnost a třetí budoucnost. Prostřední kámen bývá největší.
  4. Pavé – jedná se o luxusní prsteny plné menších kamínků. Zpracování připomíná včelí plástev. Setkat se můžete i s provedením, kdy je centrální kámen větší a lemovaný několika menšími kamínky.