Šperk jako dárek za narození dítěte

Jakým dárkem za narození dítěte uděláte určitě radost? Šperkem!

Když žena porodí dítě, je to jedinečný okamžik. Vaše milovaná dokázala na svět přivést další lidský život. Zázrak zrození je zkrátka nepopsatelný. Devět měsíců pod srdcem nosila ten nejvzácnější poklad, za který ji náleží patřičná odměna. Vyjádřete své pocity šperkem. Poradíme vám, jak vybrat ten pravý.

Proč se rozhodnout zrovna pro šperk?

Šperk je skvost, krása a věc, která má trvanlivou i osobní hodnotu. Jde o výjimečný dárek, který mamince až do konce života bude připomínat ten zázrak, který přivedla na svět. Navíc se z takového šperku může stát rodinné dědictví, které se bude předávat z generace na generaci. A to už má sílu!

Pro jaký klenot se rozhodnout?

Na tuto otázku neexistuje jednoznačná odpověď. Záleží na vaší kreativitě a vkusu vaší paní. Každopádně pamatujte na to, že šperk by mamince neměl zavazet při péči o miminko. Zvolit můžete náušnice, prsten, náramek, náhrdelník nebo přívěsek.  Klenot by měl být ze žlutého, bílého nebo růžového zlata.

Symbolika tří

Oblíbeným motivem, který se dává mamince prvorodičce, je motiv tří. Trojka totiž znamená rodinu: maminku, tatínka a dítě. Tato trojice může mít podobu tří kamenů na prstenu, ale také náhrdelníku. Velmi elegantně vypadá například náhrdelník s třemi říčními perlami. Zvolit však můžete i přívěsek s motivem tří.

Srdce jako symbol lásky

Matku svého dítěte znáte nejlépe vy. Pokud si příliš nepotrpí na drahé kameny nebo doplňky se třemi přívěsky, sáhněte po šperku s hlubší symbolikou. Všechny romantické duše, ale nejen ty, zaplesají nad prsteny, náušnicemi, náramky, náhrdelníky nebo přívěsky ve tvaru srdce, ze kterých přímo čiší láska. Srdce symbolizuje nejen lásku mezi rodiči, ale také lásku k děťátku.

Význam barev

Pokud se chcete pustit do tajů symboliky, sáhněte po šperku s kamenem v barvě, která nejlépe odpovídá povaze a charakteru novopečené maminky. Vybraná barva ji rovněž může podpořit v nové roli nebo do jejího života vnést harmonii a mír.

  • Červená – symbolizuje odvahu, sebevědomí, vitalitu a energii,
  • růžová – je odrazem lásky a přirozené krásy, nositelce přináší pocit sebeúcty a vlastního docenění,
  • modrá – je barvou pravdy, míru a mládí, vyvolává pocity pohody a klidu,
  • zelená – je symbolem plodnosti, hojnosti a přírody,
  • žlutá – je odrazem kreativity a intelektu,
  • fialová – navozuje klid a mír, své nositelce dodává energii a pomáhají ji překonávat životní překážky,
  • oranžová – odkazuje na novou životní energii a elán,
  • bílá – pomáhá ženě udržovat jasnou mysl a usnadňuje jí nové životní začátky,
  • hnědá – podporuje jasnou mysl a symbolizuje řád,
  • šedá – do života vnáší stabilitu.

Krásným šperkem mamince dodáte pocit jedinečnosti a váženosti. Navíc je to láskyplné gesto, které ji zázrak zrození připomene vždy, když se na šperk podívá.